Blog

Overstappen van energieleverancier

U bent natuurlijk niet altijd in de gelegenheid om over te stappen van energieleverancier. Natuurlijk kunt u altijd uw energiekosten berekenen bij ons, maar als u een nog lopend contract heeft voor een vaste periode bij uw energieleverancier kunt u in de meeste gevallen niet zomaar overstappen.

Overstappen met lopend contract

Als u toch wilt overstappen ondanks dat u een lopend contract heeft kunt u verwachten dat u uw contract moet afkopen bij uw energieleverancier. Dat hoeft overigens niet per se, want sommige energieleveranciers hanteren ook gewoon een opzegtermijn voor een bepaalde periode. Dit komt echter bij een lopend vast contract niet vaak voor. Een opzegtermijn is meer gangbaar bij een contract dat is afgesloten voor onbepaalde tijd.

Overstappen bij contract voor onbepaalde tijd

Als u een contract heeft afgesloten bij uw huidige energieleverancier voor onbepaalde tijd betekent dit dat u altijd de mogelijkheid heeft om over te stappen wanneer u dit uitkomt. Veelal wordt er echter wel een opzegtermijn gehanteerd, maar dit is vaak maar 1 maand. Dit is dus te overzien als u kunt overstappen naar een goedkopere energieleverancier.

Overstappen in zijn algemeenheid is gratis, want voor administratieve kosten en dergelijke hoeft u nooit zelf te betalen. Dit wordt geregeld door de energieleveranciers, dus dat is alvast een zorg minder.

 

Geplaatst in: Berichten