Blog

Netbeheer

De netbeheerder is het verantwoordelijke bedrijf voor alles rondom het energienetwerk in uw regio. Hierbij moet u denken aan de aanleg en ook het noodzakelijke onderhoud wordt door de netbeheerder geregeld. U kunt niemand kiezen wie uw netbeheerder is, want dit is volledig afhankelijk van de regio waarin u woont. Elke regio heeft een vaste netbeheerder.

Veranderen van leverancier

Als u verandert van energieleverancier, maar u verhuist daarbij niet, dan zult u dus uw huidige netwerkbeheerder behouden. Als u echter naar een andere regio verhuist, dan kunt u dus wellicht terecht komen bij een andere netwerkbeheerder.

Ondanks het feit dat een regio is gebonden aan 1 netwerkbeheerder kunnen de netwerkbeheerders hun monopoly positie niet uitbuiten, want hier wordt door de overheid streng op toegezien. Zij mogen wel hun tarieven verhogen, maar alles moet binnen de lijntjes blijven, waardoor buitensporige verhogingen uitblijven.

Uiteraard betaalt u niet alleen uw energieleverancier, maar ook uw netbeheerder. Het kan zijn dat u hier 2 aparte rekeningen voor ontvangt, maar doorgaans worden de kosten voor beiden op 1 rekening weergegeven. Bij het overgaan naar een andere energieleveranciers hoeft u overigens niet uw netwerkbeheerder hiervan op de hoogte te stellen. Dit wordt doorgegeven door de energieleverancier.

Geplaatst in: Berichten