Blog

Klachten over uw energieleverancier

Over het algemeen loopt de overeenkomst tussen consument en energieleverancier soepel, maar het kan natuurlijk voorkomen dat er onenigheid bestaat over het een of ander en dat u in conflict raak met uw energieleverancier. Wat kunt u doen als dit voorkomt?

Probeer met uw energieleverancier tot een oplossing te komen

Het spreekt voor zich, maar u moet natuurlijk eerst proberen om onderling uw conflict met uw energieleverancier op te lossen. Als u vervolgens vindt dat uw energieleverancier niet redelijk is en u ziet geen mogelijkheid tot het onderling oplossen van het conflict, dan kunt nog een stapje verder gaan.

Een conflict met een energieleverancier kan natuurlijk over van alles gaan, maar wat belangrijk is is om uit te zoeken wat precies uw rechten in dit conflict zijn. Heeft u recht van spreken en heeft uw energieleverancier op wat voor manier dat ook ongelijk, dan heeft u in elk geval een goede zaak.

Commissie

Er bestaat een commissie die speciaal in het leven is geroepen om conflicten en geschillen op te lossen. Ze zijn onafhankelijk en dat is dus een goede plek om uw conflict met uw energieleverancier neer te leggen. Of het nou gaat over de energiekosten of over verzaken van het leveren van diensten, de Geschillencommissie zal zich over de zaak buigen en wellicht dat u daar verder mee bent geholpen.

Geplaatst in: Berichten