Blog

Energie besparen met dakisolatie

Veel mensen zijn tegenwoordig bewust bezig met besparen op energie. Aan de ene kant omdat zij inzien dat ze op die manier hun steentje bij kunnen dragen aan het milieu. Aan de andere kant is het nog goed voor hun portemonnee ook. Door bewuster met energie om te gaan, kunt u immers vaak honderden euro’s per jaar besparen. Als u dan ook nog eens de energietarieven van verschillende aanbieders gaat vergelijken, kunt u er al helemaal het optimale uit halen. Toch zijn er andere zaken die minstens net zo veel nut hebben. Daarom bespreken we in dit artikel dakisolatie, een isolatievorm die u jaarlijks 500 euro minder aan stookkosten laat uitgeven.

Waarom uw dak isoleren?

Het spreekt eigenlijk voor zich waarom u uw dak zou moeten laten isoleren. Met goede dakisolatie bespaart u per jaar immers honderden euro’s aan energiekosten. Natuurlijk dient de investering terugverdiend te worden, maar dat kan gelukkig steeds sneller. Sterker nog, het rendement is te vergelijken met een spaarrente van zo’n 10 procent. Dakisolatie is niet alleen gunstig voor uzelf, maar ook voor het milieu. Zoals u weet, stijgt warme lucht namelijk op, en in een huis zonder (goede) dakisolatie betekent dat dat deze warmte eenvoudig verloren gaat. Als u wel uw dak laat isoleren, dan kunt u de warmte beter binnen houden en hoeft u dus minder hard te stoken.

Ga dus zeker voor dakisolatie!

Dakisolatie is dus sterk aan te raden als uw dak nog niet (goed) is geïsoleerd. Maar hoe pakt u zoiets aan? Het is vaak aan te raden om het door een specialist te laten doen. Laat u daarvoor echter eerst goed informeren over de verschillende soorten dakisolatie. Zo is spuitisolatie heel wat anders dan glaswolisolatie, wat ook voor flinke prijsverschillen kan zorgen. Er bestaan ook prijsverschillen tussen verschillende aanbieders. Een andere tip is daarom om meerdere offertes aan te vragen, zodat u er zekerder van bent dat u een betrouwbare, maar zeker ook voordelige partij vindt.

Geplaatst in: Berichten