Blog

Duurzame energie

Wat is duurzame energie en wat niet? Zitten er nog verschillen in de prijs als u kiest voor duurzame energie of wordt dit juist goedkoper aangeboden aangezien deze voortkomt uit duurzame bronnen? Dit zijn vragen waar u wellicht mee zit en waar u in dit artikel een antwoord op kunt vinden.

Duurzame energie, wat houdt dit in?

We kennen de term duurzaam wel; iets dat voor zeer lange tijd mee kan gaan of zelfs onuitputtelijk is. Dat is dus ook het geval met duurzame energie. Dit is energie die wordt opgewekt door een bron die niet uit te putten is. U moet hierbij denken aan energie die is opgewekt door bijvoorbeeld wind en zon. Energie die op een dergelijke manier is opgewekt noemt men groene energie of groene stroom.

Tegenhanger van groene stroom

De tegenhanger van groene stroom is vanzelfsprekend grijze stroom. Dit is energie die is opgewekt door fossiele brandstoffen, welke niet te boek staan als onuitputtelijk en waarvan wordt uitgegaan dat deze niet voor eeuwig kunnen worden gebruikt voor het opwekken van energie.

Met het oog op de toekomst is de ontwikkeling van groene stroom dus belangrijk. Over het algemeen kost het meer om groene stroom op te wekken dan om grijze stroom op te wekken, maar hier merken wij als consument weinig tot niets van. Het is namelijk zo dat de energietarieven voor beide producten nagenoeg gelijk liggen, waardoor u dus net zo goed kunt kiezen voor groene stroom indien uw energieleverancier dit aanbiedt.

Geplaatst in: Berichten