Blog

Bespaar op energie

Er zijn veel manieren waarop u kunt besparen op energie. Uiteraard begint u het beste bij de apparaten in uw huis, zoals een koelkast, maar ook zeker de televisie en dergelijke. Heeft u bijvoorbeeld apparaten in huis die altijd standby staan en waarbij niet de mogelijkheid bestaat om deze echt uit te zetten, dan weet u dat hier een verbeterpunt zit, want dit soort apparaten zullen altijd stroom blijven verbruiken.

Stroom besparen begint met kleine dingen

Als u van alle apparaten die u gebruikt ervoor kunt zorgen dat u 5% stroom bespaart door er beter en verstandiger mee om te gaan zal dit al geld gaan besparen. Wat veel mensen zich niet beseffen is dat er veel meer dan 5% valt te besparen. Denk maar eens aan uw computer. Gebruikt u bijvoorbeeld een screensaver als u even weg bent van de computer of schakelt uw computer automatisch het scherm uit als er even niks gebeurd? Daar zit al een groot verschil natuurlijk. Met een screensaver wordt geen stroom bespaard waar dit met een scherm dat zichzelf na verloop van tijd uitschakelt dit wel gebeurt.

Het zijn zoals gezegd kleine dingen waar men niet bij stil staat. Al deze kleine dingen samen kunnen er echter voor zorgen dat de energiekosten wel degelijk een stuk dalen. Wees u bewuster van het gebruik van uw elektrische apparatuur. Laat bijvoorbeeld geen licht branden in kamers waar u toch niet actief bent, het is allemaal verspilde energie waar u dus onnodig voor betaalt.

Geplaatst in: Berichten