Blog

Apparaten en energielabel

We hebben het al gehad over het energielabel dat wordt toegekend aan een woning, wat misschien voor u nieuw was om te horen, maar nu gaan we het hebben over iets wat u waarschijnlijk al bekender voorkomt, namelijk het energielabel op huishoudelijke apparaten.

Door apparaten te kiezen die energiezuinig zijn kunt u zeker besparen op uw energiekosten. Over het algemeen betaalt u echter wel vaak net iets meer voor een energiezuinig apparaat. Op de lange termijn zal dit zich echter terugbetalen in een vermindering van de energiekosten.

Op welke apparaten moet u vooral letten?

Apparaten als de koelkast en de wasmachine zijn apparaten waar best wat extra aandacht aan mag worden geschonken waar het gaat om de energiezuinigheid. Indien u deze apparaten met een energielabel A of zelfs A++ koopt weet u zeker dat u een zuinig apparaat in huis haalt dat niet overbodig veel stroom gebruikt. U kunt zelfs al kiezen voor een koelkast met een energielabel A+++. Deze is extreem zuinig. En dat is belangrijk, want een niet-zuinige koelkast kan u onbewust echt een hoop geld kosten. Een koelkast trekt namelijk behoorlijk wat stroom. Is uw koelkast stuk of toe aan vervanging? Overweeg dan zeker om voor een koelkast te gaan met een minimaal energielabel van A.

We hebben het in dit artikel niet gehad over de kleinere huishoudelijke apparaten. Uiteraard verbruiken alle kleine huishoudelijke apparaten bij elkaar ook veel stroom. Ook hier is het goed om op een energielabel te letten, indien deze beschikbaar is voor het desbetreffende huishoudelijke apparaat.

Door een combinatie van uw energiekosten berekenen en dus een goedkope energieleveranciers vinden en het hebben van energiezuinige apparaten bent u zeer goed bezig en zult u zonder twijfel veel geld kunnen besparen.

Geplaatst in: Berichten